Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έσπασαν τα κοντέρ τα έσοδα της Nvidia λόγω AI

Η Nvidia κατέγραψε αύξηση εσόδων κατά 265% το δ’ τρίμηνο, χάρη στην άνθηση των δραστηριοτήτων τεχνητής νοημοσύνης. Αναμένει περαιτέρω βελτίωση επιδόσεων το τρέχον τρίμηνο. Αλμα 13% για τη μετοχή της.

Έσπασαν τα κοντέρ τα έσοδα της Nvidia λόγω AI

Άλμα έκαναν τα αποτελέσματα της Nvidia το δ’ τρίμηνο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών σε επίπεδο κερδών και πωλήσεων, με την εταιρεία να αναμένει καλύτερα του αναμενόμενου έσοδα και για το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. H μετοχή της κάνει άλμα έως και 13% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η Nvidia ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 12,29 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια του τριμήνου ή 4,93 δολάρια ανά μετοχή, αυξημένα κατά 769% σε σχέση με τα 1,41 δισ. δολάρια ή 57 σεντς ανά μετοχή πέρυσι. Τα συνολικά έσοδα της Nvidia αυξήθηκαν κατά 265% σε σχέση με πέρυσι, βασιζόμενα στις ισχυρές πωλήσεις των τσιπ τεχνητής νοημοσύνης για διακομιστές, ιδιαίτερα των τσιπ "Hopper" της εταιρείας, όπως το H100, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 5,16 δολάρια έναντι 4,64 δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές και τα έσοδα σε 22,10 δισ. δολάρια έναντι 20,62 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η Nvidia αναμένει το τρίμηνο να εμφανίσει πωλήσεις ύψους 24 δισ. δολαρίων, έναντι 22,17 δισ. δολαρίων που αναμένουν οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v