Η Τουρκία αναλαμβάνει να υπερασπιστεί τα χωρικά ύδατα της Σομαλίας

Η Τουρκία και η Σομαλία υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής και οικονομικής συνεργασίας νωρίτερα αυτό το μήνα στη διάρκεια επίσκεψης του σομαλού υπουργού Άμυνας στην Άγκυρα.

Η Τουρκία αναλαμβάνει να υπερασπιστεί τα χωρικά ύδατα της Σομαλίας

Η Τουρκία θα παράσχει στη Σομαλία υποστήριξη στο πεδίο της ναυτικής ασφαλείας για να βοηθήσει την αφρικανική χώρα να υπερασπιστεί τα χωρικά ύδατά της, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Η Τουρκία και η Σομαλία υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής και οικονομικής συνεργασίας νωρίτερα αυτό το μήνα στη διάρκεια επίσκεψης του σομαλού υπουργού Άμυνας στην Άγκυρα. Σχολιάζοντας τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, δήλωσε πως η Άγκυρα εκπαιδεύει το σομαλικό στρατό εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια.

Η συμφωνία έχει στόχο να διευρύνει την αμυντική συνεργασία ανάμεσα στην Τουρκία και τη Σομαλία, δήλωσε ο αξιωματούχος. «Κατόπιν αιτήματος από τη Σομαλία, θα παράσχουμε υποστήριξη στο πεδίο της ναυτικής ασφαλείας, όπως έχουμε κάνει στο πεδίο της μάχης εναντίον της τρομοκρατίας», δήλωσε.

«Θα βοηθήσουμε τη Σομαλία να αναπτύξει τη δυνατότητα και τις ικανότητές της να καταπολεμά παράνομες και αντικανονικές δραστηριότητες στα χωρικά ύδατά της».

Το πρακτορείο Ρόιτερς σημειώνει πως η Τουρκία έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στενός σύμμαχος της σομαλικής κυβέρνησης. Η Άγκυρα έχει οικοδομήσει σχολεία, νοσοκομεία και υποδομές και έχει χορηγήσει υποτροφίες σε Σομαλούς για να σπουδάσουν στην Τουρκία. Το 2017, η Τουρκία άνοιξε στο Μογκαντίσου τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της στο εξωτερικό. Η Τουρκία εκπαιδεύει επίσης τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία της Σομαλίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v