Τουρκικά μαχητικά θα κάνουν θερμή καταδίωξη στον βουλγαρικό εναέριο χώρο

Στο πλαίσιο του «Μνημονίου κατανόησης για την εναέρια αστυνόμευση διέλευσης συνόρων Τουρκίας-Βουλγαρίας», με στόχο την αποτροπή αεροπορικών απειλών.

Τουρκικά μαχητικά θα κάνουν θερμή καταδίωξη στον βουλγαρικό εναέριο χώρο

Πηγές του τουρκικού υπουργείου Αμυνας ανέφεραν ότι η Τουρκία θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον βουλγαρικό εναέριο χώρο σε περιπτώσεις θερμής καταδίωξης, στο πλαίσιο του «Μνημονίου κατανόησης για την εναέρια αστυνόμευση διέλευσης συνόρων Τουρκίας-Βουλγαρίας» που υπέγραψαν οι υπουργοί Αμυνας των δύο χωρών.

Διευκρινίσεις για τη συμφωνία που υπέγραψαν ο Τούρκος υπουργός Γιασάρ Γκιουλέρ και ο Βούλγαρος ομόλογός του Τοντόρ Ταγκάρεφ δημοσιεύουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα δηλώσεις πηγών του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, κατά τη σημερινή τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, αρχιπλοίαρχο Ζεκί Ακτουρκ.

Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή: «Οι συμφωνίες "Border Crossing Air Policing" επιτρέπουν στα αεροσκάφη εναέριας επιτήρησης να συνεχίζουν τη θερμή καταδίωξη διασχίζοντας τα σύνορα μιας άλλης χώρας προκειμένου να αποτρέψουν αεροπορικές απειλές. Οι συνορεύουσες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν διμερείς ή πολυεθνικές συμφωνίες μεταξύ τους, οι οποίες συνιστώνται επίσης από το ΝΑΤΟ. Με τη συμφωνία αυτή, η Τουρκία θα μπορεί να πετάξει στον βουλγαρικό εναέριο χώρο για θερμή καταδίωξη όταν εκτελεί καθήκοντα εναέριας αστυνόμευσης στα βουλγαρικά σύνορα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v