Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το «έξυπνο δαχτυλίδι» παρουσιάζει η Samsung

Παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού αλλά και πληροφορίες για την ποιότητα του ύπνου, θα δίνει το Galaxy Ring, το πιο πρόσφατο wearable της εταιρείας. Θα κυκλοφορήσει φέτος.

Το «έξυπνο δαχτυλίδι» παρουσιάζει η Samsung

Το Galaxy Ring της Samsung, το πιο πρόσφατο wearable της, λανσάρεται με χαρακτηριστικά παρακολούθησης της υγείας, όπως παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού και ύπνου, ενώ δίνει επίσης στους χρήστες μια βαθμολογία της ετοιμότητάς τους για την ημέρα, δήλωσε στο CNBC ένα κορυφαίο στέλεχος.

Σε μια εκτενή συνέντευξη, ο Hon Pak, επικεφαλής της ομάδας ψηφιακής υγείας της Samsung Electronics, συζήτησε την πρώτη εισβολή της εταιρείας στην κατηγορία προϊόντων δαχτυλιδιών, τις σκέψεις για ένα συνδρομητικό μοντέλο για την εφαρμογή Samsung Health και το όραμά του για έναν «προπονητή» τεχνητής νοημοσύνης.

Η Samsung προϊδέασε για το Galaxy Ring τον Ιανουάριο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, όταν παρουσίασε το smartphone S24. Ο νοτιοκορεατικός τεχνολογικός γίγαντας το παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, το οποίο ξεκινά σήμερα Δευτέρα.

Ο Pak δήλωσε ότι το δαχτυλίδι, το οποίο είναι εφοδιασμένο με αισθητήρες, θα είναι σε θέση να δίνει ενδείξεις για τον καρδιακό ρυθμό, τον αναπνευστικό ρυθμό, την ποσότητα των κινήσεων που γίνονται κατά τη διάρκεια του ύπνου και τον χρόνο που χρειάζεται ένα άτομο για να αποκοιμηθεί μόλις βρεθεί στο κρεβάτι.

Είπε επίσης ότι το δαχτυλίδι θα μπορεί να δίνει στον χρήστη ένα «σκορ ζωτικότητας», το οποίο «συλλέγει δεδομένα σχετικά με τη σωματική και πνευματική ετοιμότητα για να δούμε πόσο παραγωγικός μπορείς να είσαι».

Όλα αυτά θα είναι προσβάσιμα μέσω της εφαρμογής Samsung Health.

Το δαχτυλίδι πρόκειται να ξεκινήσει να πωλείται φέτος, αλλά ο Pak δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα ή την τιμολόγηση.

Ο Pak δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει ένα χαρακτηριστικό που θα επιτρέπει στο Galaxy Ring να κάνει ανέπαφες πληρωμές, όπως συμβαίνει με τα smartphones.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v