Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ: H EKT θέλει περισσότερα πειστήρια για τον πληθωρισμό

Η αύξηση των μισθών αναμένεται να γίνει ένας ολοένα και πιο σημαντικός καταλύτης στη δυναμική του πληθωρισμού τα επόμενα τρίμηνα, τόνισε η Λαγκάρντ.

Λαγκάρντ: H EKT θέλει περισσότερα πειστήρια για τον πληθωρισμό

Οι μισθοί συνεχίζουν να αυξάνονται σε όλη την ευρωζώνη αλλά οι επιχειρήσεις μπορεί να απορροφούν ένα μέρος της αύξησης αυτής μέσω χαμηλότων περιθωρίων κέρδους, δήλωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ. 

«Η αύξηση των μισθών αναμένεται να γίνει ένας ολοένα και πιο σημαντικός καταλύτης στη δυναμική του πληθωρισμού τα επόμενα τρίμηνα» ανέφερε η κα. Λαγκάρντ στο Στρασβούργο. 

«Την ίδια στιγμή, η συνεισφορά των κερδών συρρικνώνεται, το οποίο υποδεικνύει ότι, όπως αναμενόταν, οι αυξήσεις του κόστους εργασίας αντισταθμίζονται εν μέρει από τα κέρδη και δεν μεταβιβάζονται πλήρως στους καταναλωτές» σημείωσε σε ομιλία της σε επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τόνισε ότι η μείωση του πληθωρισμού θα συνεχιστεί αλλά υπογράμμισε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της θα πρέπει να δουν περισσότερα πειστήρια ότι ο πληθωρισμός επιστρέφει στον στόχο του 2%. 

«Η τρέχουσα διαδικασία μείωσης του πληθωρισμού αναμένεται να συνεχιστεί. Αλλά το Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να είναι βέβαιο ότι θα μας οδηγήσει στον στόχο του 2%» ανέφερε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v