Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντάιμον: Διαχειρίσιμα τα προβλήματα στο real estate αν οι ΗΠΑ αποφύγουν την ύφεση

Πολλοί ιδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων είναι σε θέση να διαχειριστούν τις τρέχουσες πιέσεις αν τα επιτόκια δεν πάνε προς τα πάνω, τόνισε ο CEO της JP Morgan.

Ντάιμον: Διαχειρίσιμα τα προβλήματα στο real estate αν οι ΗΠΑ αποφύγουν την ύφεση

Τα προβλήματα στον τομέα του εμπορικού real estate θα παραμείνουν περιορισμένα εφόσον οι ΗΠΑ αποφύγουν την ύφεση, υποστήριξε ο CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον.

Πολλοί ιδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων είναι σε θέση να διαχειριστούν τις τρέχουσες πιέσεις, τόνισε ο Ντάιμον σε συνέντευξή του στο CNBC. Οι χαμηλότερες αποτιμήσεις εξαιτίας των υψηλότερων επιτοκίων «δεν συνιστούν κρίση, είναι κάτι γνωστό», δήλωσε σε συνέδριο της εταιρείας. 

«Αν δεν έχουμε ύφεση, πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα καταφέρουν να επιβιώσουν από αυτό, να βρουν αναχρηματοδότηση, να βάλουν περισσότερο κεφάλαιο» υπογράμμισε ο Ντάιμον. «Αν τα επιτόκια πάνε προς τα πάνω και έχουμε ύφεση, θα υπάρξουν προβλήματα στο real estate, και κάποιες τράπεζες θα έχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στο real estate από άλλες» υπογράμμισε. 

O ίδιος σημείωσε ότι η άνοδος του ποσοστού των πτωχεύσεων είναι απλώς «μια διαδικασία ομαλοποίησης», μετά από μια μακρά περίοδο χαμηλών ποσοστών πτωχεύσεων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v