Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέσσερα υποβρύχια καλώδια επικοινωνιών χτύπησαν οι Χούθι

Η επιτυχής στόχευση των τεσσάρων καλωδίων, τα οποία πιστεύεται ότι ανήκουν στις AAE-1, Seacom, EIG και TGN systems, σηματοδοτεί ένα σοβαρό κίνδυνο για τις επικοινωνίες μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Τέσσερα υποβρύχια καλώδια επικοινωνιών χτύπησαν οι Χούθι

Τέσσερα υποβρύχια καλώδια επικοινωνίας μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Τζιμπουτί έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας τους τελευταίους μήνες, πιθανώς ως αποτέλεσμα επιθέσεων των ανταρτών Χούθι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ στην ισραηλινή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Globes.

Η επιτυχής στόχευση των τεσσάρων καλωδίων, τα οποία πιστεύεται ότι ανήκουν στις  AAE-1, Seacom, EIG και TGN systems, σηματοδοτεί ένα σοβαρό κίνδυνο για τις επικοινωνίες μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Το μεγαλύτερο μέρος της άμεσης ζημίας θα αισθανθούν τα κράτη του Κόλπου και η Ινδία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Το καλώδιο AAE-1 συνδέει την Ανατολική Ασία με την Ευρώπη μέσω της Αιγύπτου, συνδέοντας την Κίνα με τη Δύση μέσω χωρών όπως το Πακιστάν και το Κατάρ. Το καλωδιακό σύστημα Europe India Gateway (EIG) συνδέει τη νότια Ευρώπη με την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, το Τζιμπουτί, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ινδία. Το καλώδιο Seacom συνδέει την Ευρώπη, την Αφρική και την Ινδία και συνδέεται με τη Νότια Αφρική.

Το υποστηριζόμενο από το Ιράν κίνημα Χούθι της Υεμένης επιτίθεται στο διεθνές εμπόριο εδώ και μήνες, διακηρύσσοντας αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους καθώς το Ισραήλ διεξάγει πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοι άρχισαν τους τελευταίους μήνες να επιτίθενται κατά των Χούθι ως απάντηση, αλλά τα χτυπήματα με με πυραύλους και drone σε εμπορικά πλοία συνεχίζονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v