Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατεβάζει ρολά σε 150 καταστήματα η Macy's

Δεν έδωσε εκτίμηση του αριθμού των εργαζομένων που θα επηρεαστούν από τα κλεισίματα, τα οποία αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο των αμερικανικών καταστημάτων Macy's και θα συμβούν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Προτεραιότητα στα επώνυμα brands.

Κατεβάζει ρολά σε 150 καταστήματα η Macys

Η Macy's δήλωσε ότι σχεδιάζει να κλείσει 150 μη παραγωγικά καταστήματα, καθώς η αλυσίδα πολυκαταστημάτων προσπαθεί να αποκρούσει ένα ζευγάρι ακτιβιστικών εταιρειών που επιδιώκουν να αγοράσουν την εταιρεία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία δεν έδωσε εκτίμηση του αριθμού των εργαζομένων που θα επηρεαστούν από τα κλεισίματα, τα οποία αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο των αμερικανικών καταστημάτων Macy's της εταιρείας και θα συμβούν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Πολλά από τα καταστήματα βρίσκονται κοντά σε άλλες τοποθεσίες της Macy's, γεγονός που θα μπορούσε να επιτρέψει σε ορισμένους να μεταφερθούν. Η Macy's σχεδιάζει επίσης να προσθέσει 15 νέα καταστήματα Bloomingdale's και 30 καταστήματα Bluemercury μέχρι το 2026 -μια προσπάθεια να επιταχύνει την ανάπτυξη των επώνυμων εμπορικών σημάτων της.

Η ανακοίνωση, που συνοδεύεται από τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου, έπεται της προσφοράς εξαγοράς ύψους 5,8 δισ. δολαρίων από την Arkhouse Management και την Brigade Capital Management τον Δεκέμβριο. Η Macy's απέρριψε την προσφορά.

Η νέα στρατηγική για τα ακίνητα, η οποία έρχεται σε λιγότερο από ένα μήνα στη θητεία του διευθύνοντος συμβούλου Τόνι Σπρινγκ, αναμένεται να απελευθερώσει μεταξύ 600 και 750 εκατ. δολαρίων περιουσιακών στοιχείων μέχρι το 2026, δήλωσε η εταιρεία.

Τα κέρδη ανά μετοχή του τέταρτου τριμήνου ύψους 2,45 δολαρίων, εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων, ξεπέρασαν τη μέση εκτίμηση των αναλυτών και βελτιώθηκαν σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Για το σύνολο του έτους, η Macy's αναμένει ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή θα κυμανθούν μεταξύ 2,45 και 2,85 δολαρίων, κάτω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 3 δολάρια ανά μετοχή και πιο αδύναμα από πέρυσι.

Οι προοπτικές των καθαρών πωλήσεων της εταιρείας ήταν επίσης χαμηλότερες από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών. Η Macy's περιέγραψε το 2024 ως έτος «μετάβασης και επενδύσεων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v