Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σχέδιο για εργοστάσιο παραγωγής Tesla στην Ιταλία

Συζητήσεις με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία του Ελον Μασκ αποκάλυψε ο Ιταλός υπουργός Βιομηχανίας. Αντίστοιχα πλάνα και για προσέλκυση κινεζικών ονομάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η BYD.

Σχέδιο για εργοστάσιο παραγωγής Tesla στην Ιταλία

Η Ιταλία διεξάγει συζητήσεις με την Tesla και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες με στόχο την παραγωγή αυτοκινήτων στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας Αντόλφο Ούρσο σε κοινοβουλευτική ακρόαση.

Στον διάλογο συμμετέχουν κατασκευαστές που δεν έχουν σήμερα εργοστάσια στην Ευρώπη και κοιτάζουν την αγορά με ενδιαφέρον, δήλωσε ο Ούρσο. Ανώτατο τοπικό στέλεχος της BYD είπε στο Bloomberg εξάλλου ότι η ιταλική κυβέρνηση είχε έρθει σε επαφή με την κινεζική εταιρεία, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να προσελκύσει ακόμη έναν μεγάλο κατασκευαστή, πέρα από τη Stellantis, που φτιάχνει τα αυτοκίνητα της Fiat.

«Έχουμε πολύ θετικά σχόλια, αλλά φυσικά είναι μια συνεχής διαδικασία που απαιτεί σύνεση», είπε ο Ούρσο. «Η Ιταλία ξεκίνησε αργά στην πολιτική προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, ωστόσο σε λίγο περισσότερο από έναν χρόνο καταφέραμε να αντιστρέψουμε την τάση και να διασφαλίσουμε το ανανεωμένο ενδιαφέρον για τη χώρα μας».

Η Tesla και η BYD ενδέχεται να κάνουν κι άλλους υποψήφιους να επενδύσουν τελικά στην Ιταλία. Η αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ έχει προειδοποιήσει ότι η ανάπτυξή της θα επιβραδυνθεί φέτος, την ώρα που εκπονεί σχέδια για κατασκευή εργοστασίου στο Μεξικό. Η BYD ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου έτους ότι θα κατασκευάσει το πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο στην Ουγγαρία.

Επιπλέον, ο Ιταλός υπουργός επικαλέστηκε την εγχώρια αντίθεση προς την επέκταση του μοναδικού ευρωπαϊκού εργοστασίου αυτοκινήτων της Tesla έξω από το Βερολίνο, τονίζοντας ότι ως εκ τούτου η αμερικανική εταιρεία ενδέχεται να αναθεωρήσει τα σχέδιά της.

Ερωτηθείς για την BYD, απάντησε ότι ελπίζει πως η Ιταλία θα ενισχύσει μέσω αρκετών αυτοκινητοβιομηχανιών την παραγωγή της, ενισχύοντας την εφοδιαστική αλυσίδα της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v