Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγχώνευση Disney και Reliance στην Ινδία

Η συγχώνευση, αφού κλείσει, θα δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ψυχαγωγίας της Ινδίας, με αποκλειστικά δικαιώματα διανομής ταινιών και παραγωγών της Disney.

Συγχώνευση Disney και Reliance στην Ινδία

Η Walt Disney και ο όμιλος του δισεκατομμυριούχου Ινδού, Μουκές Αμπάνι, υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία για τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους στην ινδική αγορά των media και του streaming, δημιουργώντας ένα μεγαθήριο αξίας 8,5 δισ. δολαρίων σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές ψυχαγωγίας στον κόσμο.

Η αμερικανική εταιρεία θα έχει ποσοστό 36,84% στην κοινοπραξία, ενώ η Reliance θα κατέχει το 16,34%, σύμφωνα με ανακοίνωση της Reliance την Τετάρτη.

Η Viacom18 Media θα ελέγχει το υπόλοιπο 46,82%.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Reliance θα επενδύσει επίσης άλλα 115 δισ. ρουπίες (1,4 δισ. δολάρια) στην κοινοπραξία. 

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το τελευταίο τρίμηνο του 2024 ή το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Στην κοινοπραξία θα παραχωρηθούν επίσης αποκλειστικά δικαιώματα διανομής ταινιών και παραγωγών της Disney στην Ινδία.

Η δεσμευτική συμφωνία καταδεικνέι σύμφωνα με το Bloomberg την απόφαση της Disney να αναδιοργανώσει τη στρατηγική της για την προσέλκυση θεατών στην Ινδία. 

Η συγχώνευση, αφού κλείσει, θα δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ψυχαγωγίας της Ινδίας με περισσότερη δύναμη για να αντιμετωπίσει τους παγκόσμιους ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένων των Netflix και Amazon Prime Video.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v