Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νάγκελ: Μοιραίο λάθος μια πρόωρη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ

Η ΕΚΤ δεν έχει περιθώρια να κάνει λάθος στο τελευταίο «μίλι», τόνισε ο πρόεδρος της Bundesbank, λέγοντας ότι χρειάζεται μεγαλύτερη βεβαιότητα γαι την πορεία του πληθωρισμού.

Νάγκελ: Μοιραίο λάθος μια πρόωρη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ
Γιοακίμ Νάγκελ, πρόεδρος της Bundesbank

O πληθωρισμός της ευρωζώνης κινείται χαμηλότερα προς τον στόχο του 2% αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ανάγκη περισσότερα πειστήρια ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο, δήλωσε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης Γιοακίμ Νάγκελ

Η ΕΚΤ διατηρεί τα επιτόκια σε ιστορικά υψηλά επίπεδα από τον Σεπτέμβριο αλλά ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει και οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας έχουν αρχίσει να συζητούν πότε θα ξεκινήσουν να χαλαρώνουν τη νομισματική πολιτική. 

«Ακόμα δεν διαθέτουμε αξιόπιστα στοιχεία για την πορεία των μισθών και επιβεβαίωση ότι με αυτά τα στοιχεία, θα επαναφέρουμε τον πληθωρισμό στο 2% το 2025» δήλωσε ο Νάγκελ στο Reuters στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G7.  

H EKT θα δημοσιεύσει νέες προβλέψεις για την οικονομία της ευρωζώνης την Πέμπτη. 

«Έχουμε ήδη επιτύχει πολλά με την πολιτική μας» τόνισε σύμφωνα με το Reuters ο Νάγκελ. «Δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη στο τελευταίο κομμάτι του ταξιδιού» πρόσθεσε. 

Ο Νάγκελ είπε ότι θα ήταν μοιραίο αν η ΕΚΤ μείωνε τα επιτόκια πρόωρα και ο πληθωρισμός ανέκαμπτε. Αυτό θα έπληττε την αξιοπιστία της τράπεζας και θα προκαλούσε μεταβλητότητα στις αγορές, τόνισε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v