Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάλλιο αργά παρά... νωρίς η μείωση επιτοκίων από ΕΚΤ

Θα ήταν χειρότερο λάθος η πρόωρη περικοπή επιτοκίων για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από ό,τι η πολύ καθυστερημένη μείωσή τους, όπως εκτιμούν οι περισσότεροι οικονομολόγοι.

Κάλλιο αργά παρά... νωρίς η μείωση επιτοκίων από ΕΚΤ

Η πρόωρη μείωση των επιτοκίων θα ήταν χειρότερο λάθος για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από ό,τι η πολύ καθυστερημένη μείωσή τους, σύμφωνα με έρευνα οικονομολόγων που βλέπουν μία λιγότερη μείωση πλέον το 2024.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι το να κινηθούν πολύ βιαστικά για να αντιστρέψουν τον καταιγισμό αυξήσεων των επιτοκίων που τέθηκαν σε ισχύ για την τιθάσευση του πληθωρισμού θα εγκυμονούσε μεγαλύτερους κινδύνους από το να περιμένουν πολύ καιρό -μια άποψη που εκφράστηκε από αρκετά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως έκαναν και όταν ερωτήθηκαν πριν από την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της ΕΚΤ τον Ιανουάριο, το 56% των αναλυτών εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι αξιωματούχοι αποφεύγουν ένα τέτοιο λάθος, επιλέγοντας την κατάλληλη στιγμή για να αρχίσουν να χαλαρώνουν τις νομισματικές συνθήκες. Συνεχίζουν να προβλέπουν μια πρώτη κίνηση τον Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v