Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν: Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο Διάστημα

Η εξουδετέρωση των απειλών στο διάστημα πρέπει να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ρωσίας, δήλωσε.

Πούτιν: Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο Διάστημα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας ότι η Μόσχα δεν σχεδιάζει να εγκαταστήσει πυρηνικά όπλα στο διάστημα και ότι η εξουδετέρωση των απειλών στο διάστημα πρέπει να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ρωσίας, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οπως μεταδίδει το Reuters, απροσδιόριστες πηγές στις Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι η Ρωσία αναπτύσσει ένα διαστημικό αντιδορυφορικό πυρηνικό όπλο, αλλά ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι αντιτίθεται στα πυρηνικά όπλα στο διάστημα και η Μόσχα έχει διαψεύσει κατηγορηματικά τους αμερικανικούς ισχυρισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Πούτιν δήλωσε στις χώρες του ΝΑΤΟ ότι διακινδυνεύουν πυρηνική σύγκρουση, αν στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία. Ακόμα, είπε ότι οι δυτικές απειλές δημιουργούν «πραγματική» απειλή πυρηνικού πολέμου.

«Δεν αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης; Οι συνέπειες για τυχόν εισβολείς θα είναι τραγικές, έχουμε όπλα που μπορούν να χτυπήσουν στόχους στα δικά τους εδάφη», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v