Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: 2+3 δράσεις €176 εκατ. σε ψηφιακές ικανότητες

Στο επίκεντρο τεχνητή νοημοσυνηκαι και cloud. Προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για ανάπτυξη υποδομών που θα συμβάλουν στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος «3C Network», το οποίο αναφέρεται στην πρόσφατη λευκή βίβλο. Η προθεσμία.

ΕΕ: 2+3 δράσεις €176 εκατ. σε ψηφιακές ικανότητες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε νέα σειρά προσκλήσεων για υποβολή προτάσεων, αξίας 175,5 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο των προγραμμάτων εργασίας του προγράμματος Ψηφιακή Ευρώπη, με σκοπό την ενίσχυση των ψηφιακών ικανοτήτων σε όλη την ΕΕ.

Οι προκηρύξεις απευθύνονται σε επιχειρήσεις, δημόσιες διοικήσεις και άλλες οντότητες των κρατών μελών της ΕΕ, των χωρών ΕΖΕΣ/ΕΟΧ και των συνδεδεμένων κρατών, αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.

  • Ο εν λόγω κύκλος επενδύσεων περιλαμβάνει 74 εκατ. ευρώ ως συμπληρωματική στήριξη για τη δημιουργία τομεακών χώρων δεδομένων, οι οποίοι αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής της ΕΕ για τα δεδομένα, καθώς και για άλλα έργα σχετικά με τα δεδομένα.
  • Στο ίδιο πνεύμα, ένα πιλοτικό έργο για υποδομές «cloud-to-edge» θα λάβει επιχορηγήσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ για τη διασυνοριακή ανάπτυξη υποδομών «Telco Edge» και τη διαλειτουργικότητά τους με τις υποδομές «Edge» της βιομηχανίας.

Η ανάπτυξη των προαναφερόμενων υποδομών θα μπορούσε να συμβάλει στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος «3C Network», το οποίο αναφέρεται στην πρόσφατη λευκή βίβλο της Επιτροπής για τις ανάγκες της Ευρώπης σε ψηφιακές υποδομές.

  • Άλλα 67,5 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν στην τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ), για παράδειγμα στη Συμμαχία για τις Γλωσσικές Τεχνολογίες που ανακοινώθηκε στην πρόσφατη δέσμη μέτρων για την καινοτομία στην ΤΝ. Η Συμμαχία θα στηρίξει τη δημιουργία μεγάλων ευρωπαϊκών γλωσσικών μοντέλων και την παραγωγική ΤΝ. Θα ενισχύσει τη γλωσσική ποικιλομορφία της Ευρώπης στον τομέα της παραγωγικής ΤΝ και θα προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία για τη χρήση και τον διαμοιρασμό ευρωπαϊκών δεδομένων.
  • Θα προκηρυχθούν προκλήσεις και για την επένδυση 4 εκατ. ευρώ σε προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες, με επενδύσεις στην πλατφόρμα ψηφιακών δεξιοτήτων και απασχόλησης, που θα βοηθήσουν τους ενηλίκους να αποκτήσουν βασικές ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και σε ένα έργο για τις γυναίκες και τα κορίτσια στις ψηφιακές τεχνολογίες, το οποίο αποσκοπεί στη χάραξη καλύτερης πολιτικής για να επιτευχθεί η σύγκλιση μεταξύ των φύλων στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.
  • Άλλο 1 εκατ. ευρώ θα δοθεί σε ένα έργο για την ενίσχυση της συνεργασίας για την ανάπτυξη διασυνοριακών ψηφιακών δημόσιων υπηρεσιών.

Προθεσμία των ανωτέρω προκηρύξεων είναι η 29η Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v