Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λούλα: Ναι στη συμφωνία ΕΕ-Mercosur, «εμπόδιο η Γαλλία»

«Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε… αλλά η Γαλλία έχει κάποια προβλήματα με τους αγρότες της», είπε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος στο πλαίσιο συνάντησής του με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.

Λούλα: Ναι στη συμφωνία ΕΕ-Mercosur, «εμπόδιο η Γαλλία»

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στην Μπραζίλια με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, δήλωσε έτοιμος να υπογράψει την εμπορική συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών της Νότιας Αμερικής που συγκροτούν την ομάδα Mercosur, παρά τις έντονες αντιδράσεις από τη Γαλλία.

Από την πλευρά του, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ εξέφρασε την ελπίδα πως θα επέλθει σύντομα οριστική συμφωνία.

«Σήμερα είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε συμφωνία… αλλά η Γαλλία έχει κάποια προβλήματα με τους αγρότες της», είπε ο Λούλα, συμπληρώνοντας ότι η συμφωνία είναι προς όφελος τόσο της ΕΕ όσο και της Mercosur και ότι οι αντιρρήσεις του Παρισιού δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο.

Η Γαλλία έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει επιφυλάξεις σχετικά με την αμφιλεγόμενη εμπορική συμφωνία, με φόντο τις δυναμικές κινητοποιήσεις αγροτών που διαμαρτύρονται για το πλήγμα που θα υποστούν λόγω των εισαγωγών προϊόντων από χώρες που δεν τηρούν τα αυστηρά πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v