Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάουελ: Η Fed δεν είναι μακριά από τις μειώσεις επιτοκίων

Περιμένουμε να αποκτήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς το 2%, τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Πάουελ: Η Fed δεν είναι μακριά από τις μειώσεις επιτοκίων

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, υπενόησε ότι η κεντρική τράπεζα είναι κοντά στο να αποκτήσει την αυτοποπεποίθηση που χρειάζεται για να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. 

«Περιμένουμε να αποκτήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς το 2%» δήλωσε ο Πάουελ στην Τραπεζική Επιτροπή της Γερουσίας. 

«Όταν αποκτήσουμε αυτή την αυτοπεποίθηση, και δεν είμαστε μακριά από αυτό, θα είναι κατάλληλο να αρχίσουμε να χαλαρώνουμε τη νομισματική πολιτική» σημείωσε ο Πάουελ. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Πάουελ υποστήριξε ότι η νομισματική πολιτική «βρίσκεται στο σωστό σημείο».

Ο Πάουελ επανέλαβε τη χθεσινή του δήλωση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλή των Αντιπροσώπων ότι η Fed εξακολουθεί να θεωρεί κατάλληλη τη μείωση των επιτοκίων κάποια στιγμή αργότερα φέτος, αλλά ξεκαθάρισε ότι ακόμα δεν είναι έτοιμη. 

«Αν η οικονομία εξελιχθεί όπως αναμένεται, θα είναι πιθανότατα κατάλληλο να αρχίσουμε να χαλαρώνουμε τη νομισματική πολιτική κάποια στιγμή αργότερα φέτος. Αλλά το οικονομικό outlook παραμένει αβέβαιο και η πρόοδος προς τον στόχο 2% για τον πληθωρισμό δεν είναι εξασφαλισμένη», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v