Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fund $27 δισ. για επενδύσεις σε τσιπ ετοιμάζει η Κίνα

Στόχος είναι να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ που θέλοντας να ανακόψουν την άνοδό της, επιβάλλουν περιορισμούς στη χρήση τεχνολογίας τους.

Fund $27 δισ. για επενδύσεις σε τσιπ ετοιμάζει η Κίνα

Η Κίνα βρίσκεται στη διαδικασία συγκέντρωσης πάνω από 27 δισ. δολαρίων για το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα Ταμείο της για τα τσιπ, επιταχύνοντας την ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής για να αντιμετωπίσει την εκστρατεία των ΗΠΑ με στόχο να ανακόψουν την άνοδό της.

Το National Integrated Circuit Industry Investment Fund συγκεντρώνει μια δεξαμενή κεφαλαίων από τοπικές κυβερνήσεις και κρατικές επιχειρήσεις για το τρίτο όχημά του, το οποίο θα πρέπει να ξεπεράσει τα 200 δισεκατομμύρια γουάν του δεύτερου Ταμείου του, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Γνωστή ως Big Fund, η κρατικά υποστηριζόμενη εταιρεία επεκτείνει την αρμοδιότητά της ακριβώς τη στιγμή που οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να κλιμακώσουν απότομα τους τεχνολογικούς περιορισμούς που έχουν σχεδιαστεί για να περιορίσουν την πρόοδο των κινεζικών τσιπ και της τεχνητής νοημοσύνης.

Η ίδρυση ενός πολύ μεγαλύτερου τρίτου Ταμείου - που εποπτεύεται άμεσα από το ισχυρό υπουργείο τεχνολογίας της Κίνας - σηματοδοτεί μια αναζωπύρωση της προσπάθειας να αξιοποιηθεί η μεγαλύτερη αγορά τσιπ στον κόσμο μετά από χρόνια μικτής επιτυχίας με την κεντρική διαχείριση. Η Huawei Technologies και ο εταίρος της Semiconductor Manufacturing International χρειάστηκε να βασιστούν σε τεχνολογία αμερικανικής προέλευσης για να κατασκευάσουν έναν προηγμένο επεξεργαστή πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v