Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποσύρεται από την κούρσα εξαγοράς της Currys η Elliott

Δεν υποβάλλει άλλη προσφορά. Οι μετοχές της Currys σημείωναν πτώση 10% στις πρώτες συναλλαγές της Δευτέρας, μετά την είδηση.

Αποσύρεται από την κούρσα εξαγοράς της Currys η Elliott

Η Elliott Investment Management δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι αποφάσισε να μην υποβάλει άλλη προσφορά εξαγοράς για τη βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρικών ειδών Currys (πρώην ιδιοκτήτρια της Κωτσόβολος, πούλησε την ελληνική εταιρεία στη ΔEΗ), μετά την επανειλημμένη απόρριψή της.

Οι μετοχές της Currys σημείωναν πτώση 10% στις πρώτες συναλλαγές της Δευτέρας μετά την είδηση.

Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία δήλωσε ότι μετά από «πολλαπλές προσπάθειες να συνεργαστεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της Currys, οι οποίες απορρίφθηκαν όλες», δεν θα υποβάλει βελτιωμένη προσφορά για τη βρετανική εταιρεία.

Η Elliott πρόσθεσε ότι δεν είχε αρκετές πληροφορίες για να υποβάλει τεκμηριωμένη προσφορά. Η κίνηση αυτή ανοίγει τον δρόμο για την κινεζική διαδικτυακή εταιρεία λιανικής πώλησης JD.com, η οποία μπήκε στην κούρσα εξαγοράς νωρίτερα φέτος.

Η Elliott έκανε δύο προσεγγίσεις για την Currys, συμπεριλαμβανομένης μιας πρότασης ύψους 757 εκατ. λιρών στα τέλη Φεβρουαρίου. Η προσφορά αυτή φέρεται να τιμολόγησε τις μετοχές σε 67 βρετανικές πένες.

Οι μετοχές της Currys έκλεισαν στις 64,5 πένες την Παρασκευή, αλλά έπεσαν και διαπραγματεύονταν γύρω στις 57 πένες το πρωί της Δευτέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v