Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aποστάσεις Στόλτενμπεργκ από Μακρόν για Ουκρανία

Αιχμές κατά του Γάλλου προέδρου για τη «στρατηγική ασάφεια» όσον αφορά την αποστολή δυτικών στρατιωτών στην Ουκρανία άφησε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Aποστάσεις Στόλτενμπεργκ από Μακρόν για Ουκρανία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ, πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί η αποστολή στρατιωτών δυτικών χωρών στην Ουκρανία. 

«Το ΝΑΤΟ δεν έχει σχέδια να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ δεν είναι εμπλεκόμενο μέρος στη σύγκρουση, ούτε οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ» τόνισε σε συνέντευξή του στο Reuters.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ακόμα και αν κάποιο μεμονωμένο μέλος του ΝΑΤΟ στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία, αυτό θα επηρέαζε τη συμμαχία συνολικά καθώς τα μέλη της δεσμεύονται από το άρθρο 5. 

Σε ερώτηση αν ο Μακρόν έκανε λάθος που μίλησε για «στρατηγική ασάφεια» όσον αφορά την πιθανή αποστολή δυτικών στρατιωτών στην Ουκρανία ο Στόλτενμπεργκ απάντησε: 

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να διαβουλευόμαστε και να έχουμε μια κοινή προσέγγιση σε αυτά τα σημαντικά ζητήματα επειδή έχουν σημασία για όλους μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v