Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντάιμον: Παραμένει στο τραπέζι η ύφεση στις ΗΠΑ

Nα περιμένει η Fed προτού μειώσει τα επιτόκια, δήλωσε ο CEO της JPMorgan. «Θα γίνει τσίρκο», είπε για τις αμερικανικές εκλογές. «Ηλικιωμένοι και οι δύο υποψήφιοι, δεν έχουν περιθώριο να αρρωστήσουν».

Ντάιμον: Παραμένει στο τραπέζι η ύφεση στις ΗΠΑ

Ο Τζέιμι Ντάιμον δήλωσε ότι δεν θα έβγαζε «από το τραπέζι» την προοπτική ύφεσης στις ΗΠΑ, αλλά ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να περιμένει πριν μειώσει τα επιτόκια.

«Η αγορά τιμολογεί μια ήπια προσγείωση, πιθανότατα σε ποσοστό 70-80%», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co. μέσω βιντεοσύνδεσης στο Australian Financial Review Business Summit στο Σίδνεϊ.

«Νομίζω ότι η πιθανότητα μιας ήπιας προσγείωσης μέσα στα επόμενα ένα ή δύο χρόνια είναι το καλύτερο σενάριο. Η χειρότερη περίπτωση θα ήταν ο στασιμοπληθωρισμός».

«Τα επιτόκια μπορούν πάντα να κοπούν γρήγορα και δραματικά. Η αξιοπιστία της Fed διακυβεύεται λίγο εδώ», είπε. «Η ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ χαμηλή αυτή τη στιγμή, οι μισθοί συνεχίζουν να αυξάνονται».

«Θα γίνει τσίρκο»

Όσον αφορά το θέμα των αμερικανικών εκλογών, ο Ντάιμον δήλωσε ότι είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τον νικητή μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχετε δύο άνδρες: Είναι και οι δύο ηλικιωμένοι, κανένας από τους δύο δεν έχει περιθώριο να αρρωστήσει. Είναι αγχωτικό», είπε. «Θα γίνει τσίρκο».

Ο Ντάιμον, δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι μια «καταπληκτική πολιτική προσωπικότητα», αλλά είναι απρόβλεπτος.

«Ελπίζω ο Τραμπ να είναι ένας πολύ πιο στοχαστικός, ορθολογικός, ισορροπημένος ομιλητής, όταν μιλάει για την εξωτερική πολιτική και για το πώς θέλει να τη χειριστεί», δήλωσε ο Nτάιμον.

Ο τραπεζίτης είχε προηγουμένως εκφράσει την υποστήριξή του στη Ρεπουμπλικανή υποψήφια Νίκι Χέιλι, η οποία ανέστειλε την προεκλογική της εκστρατεία την περασμένη εβδομάδα, μετά από συντριπτικές ήττες στις προκριματικές εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v