Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Nord Stream μηνύει ασφαλιστικές για τις εκρήξεις στον αγωγό

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι ασφαλιστικές δεν κατέβαλαν αποζημιώσεις για τις βλάβες που προκλήθηκαν από τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2. Διεκδικεί €400 εκατ.

H Nord Stream μηνύει ασφαλιστικές για τις εκρήξεις στον αγωγό

H Nord Stream έχει μηνύσει ασφαλιστικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Lloyds, επειδή αρνήθηκαν να προσφέρουν αποζημίωση για τη ζημιά που προκάλεσαν οι εκρήξεις στον ρωσικό αγωγό που συνδέει τη Δυτική Ευρώπη με τη Ρωσία, σύμφωνα με έγγραφα που έχουν κατατεθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εταιρεία με έδρα την Ελβετία υπέβαλε μήνυση τον περασμένο μήνα στην οποία υποστηρίζει ότι οι ασφαλιστικές δεν κατέβαλαν αποζημιώσεις για τις βλάβες που προκλήθηκαν από τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι η προκαταρκτική εκτίμηση της Nord Stream για το κόστος απομάκρυνσης του νερού και αποκατάστασης των αγωγών είναι μεταξύ 1,2 και 1,35 δισ. ευρώ. 

Τόσο η Δανία όσο και η Σουηδία έχουν τερματίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν υπόπτων, λέγοντας ότι δεν έχουν στοιχεία για να απευθύνουν κατηγορίες. 

Η μόνη χώρα που διεξάγει  έρευνα αυτή τη στιγμή είναι η Γερμανία. 

Η Nord Stream, η οποία ανήκει στις Gazprom, Wintershall Dea, Eon, Gasunie και Engie, ανέφερε ότι οι εμπλεκόμενοι είναι άγνωστοι. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v