Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νόμο για απαγόρευση του TikTok ψηφίζει σήμερα η Βουλή στις ΗΠΑ

Εάν περάσει, θα απαγορευθεί από τα αμερικανικά app stores, εκτός εάν το κοινωνικό δίκτυο αποσχιστεί από τη μητρική κινεζική εταιρεία ByteDance. Διαφωνεί ο Τραμπ.

Νόμο για απαγόρευση του TikTok ψηφίζει σήμερα η Βουλή στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να ψηφίσει σήμερα Τετάρτη ένα νομοσχέδιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πανεθνική απαγόρευση του TikTok, μια σημαντική πρόκληση σε μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, η οποία έρχεται καθώς ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει την αντίθεσή του σε μια απαγόρευση.

Το νομοσχέδιο θα απαγορεύσει το TikTok από τα αμερικανικά app stores, εκτός εάν η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων -που χρησιμοποιείται από περίπου 170 εκατομμύρια Αμερικανούς- αποσχιστεί από τη μητρική της εταιρεία ByteDance, που συνδέεται με την Κίνα.

Οι βουλευτές που υποστηρίζουν το νομοσχέδιο έχουν υποστηρίξει ότι το TikTok αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια, επειδή η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους νόμους περί πληροφοριών εναντίον της ByteDance, αναγκάζοντάς την να παραδώσει τα δεδομένα των  αμερικανών χρηστών.

Αντίθετος ο Τραμπ στην απαγόρευση του TikTok

Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι θεωρεί το Facebook ως «εχθρό του λαού», καθώς επανέλαβε την αντίθεσή του στην απαγόρευση του TikTok.

«Ειλικρινά, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο TikTok που το αγαπούν. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στο TikTok που θα τρελαθούν χωρίς αυτό. Υπάρχουν πολλοί χρήστες», δήλωσε ο Τραμπ στην εκπομπή «Squawk Box» του CNBC.

«Υπάρχουν πολλά καλά και πολλά κακά με το TikTok. Αλλά αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι χωρίς το TikTok μπορείτε να κάνετε το Facebook μεγαλύτερο. Και θεωρώ ότι το Facebook είναι εχθρός του λαού, μαζί με τα μέσα ενημέρωσης», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Tραμπ κατά Facebook: Δεν θέλω να τα πάει καλύτερα από το TikTok

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε ανάρτησή του στο Truth Social την περασμένη εβδομάδα ότι εάν οι ΗΠΑ απαγορεύσουν το TikTok της ByteDance, «το Facebook και το Zuckerschmuck θα διπλασιάσουν τις δραστηριότητές τους».

«Δεν θέλω το Facebook, που έκλεψε στις τελευταίες εκλογές, να τα πάει καλύτερα. Είναι ο πραγματικός εχθρός του λαού», έγραψε ο Τραμπ.

Κίνα: Οι ΗΠΑ «θα πυροβολήσουν τα πόδια τους», αν απαγορεύσουν το TikTok

Οι ΗΠΑ «θα πυροβολήσουν τα πόδια τους», αν απαγορεύσουν το TikTok, εκτίμησε σήμερα η Κίνα. Λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία στη Βουλή, το Πεκίνο κατήγγειλε εκστρατεία «εκφοβισμού» εναντίον του TikTok.

«Οι ΗΠΑ δεν βρήκαν ποτέ αποδείξεις ότι το TikTok απειλεί την εθνική τους ασφάλεια», υπογράμμισε ο Ουάνγκ Ουενμπίν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η απαγόρευση του TikTok «θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών (…) γεγονός που για τις ΗΠΑ θα ισοδυναμεί με το να πυροβολούν τα πόδια τους», προειδοποίησε ο Ουάνγκ.

με πληροφορίες από cnn.com, ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNBC

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v