Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λέιν (ΕΚΤ): Τον Ιούνιο θα έχουμε καλύτερη εικόνα για τον πληθωρισμό

Το δεύτερο τρίμηνο είναι μια περίοδος όπου θα έχουμε προχωρήσει αρκετά μέσα στο 2024, για να έχουμε καλύτερη εικόνα των πιέσεων στις τιμές, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ.

Λέιν (ΕΚΤ): Τον Ιούνιο θα έχουμε καλύτερη εικόνα για τον πληθωρισμό

O επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Φίλιπ Λέιν, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι θα έχουν καλύτερη εικόνα για την πορεία του πληθωρισμού στη συνεδρίαση του Ιουνίου.

«Στα μακροοικονομικά ζητήματα σκεφτόμαστε με βάση τα τρίμηνα, οπότε δεν θα υπεραναλύσω τη διαφορά μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου. Πιστεύω ότι το δεύτερο τρίμηνο είναι μια περίοδος όπου θα έχουμε προχωρήσει αρκετά μέσα στο 2024, για να έχουμε καλύτερη εικόνα της δυναμικής των μισθών, καλύτερη εικόνα των πιέσεων στις τιμές», υπογράμμισε.

«Οπότε θα έχουμε μάθει κάτι περισσότερο έως τον Απρίλιο, αρκετά περισσότερα έως τον Ιούνιο», τόνισε ο Λέιν σε συνέντευξή του στο CNBC. 

Η πλειονότητα των αξιωματούχων της ΕΚΤ φαίνεται να συμφωνούν για έναρξη των μειώσεων επιτοκίων στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v