Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: «Ψαλίδι» 50% στα μπόνους των υψηλόβαθμων στελεχών

Αυτή είναι η δεύτερη διαδοχική χρονιά που το εποπτικό συμβούλιο της γερμανικής τράπεζας αποφασίζει να «ψαλιδίσει» τα μπόνους των υψηλά ιστάμενων στελεχών.

Deutsche Bank: «Ψαλίδι» 50% στα μπόνους των υψηλόβαθμων στελεχών

H Deutsche Bank μείωσε τα μπόνους υψηλόβαθμων στελεχών κατά 50%, στον απόηχο της αποτυχημένης μεταφοράς 12 εκατ. πελατών της Postbank σε διαφορετικό σύστημα IT, η οποία είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες πελάτες να μην έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους για εβδομάδες. 

Στην ετήσια έκθεσή της, η τράπεζα αναγνώρισε ότι οι διαταραχές που προκλήθηκαν στο σύστημα «ήταν απαράδεκτες» και αναγνώρισε ότι δεν κατόρθωσε να σταθεί στο ύψος των υψηλών απαιτήσεων που έχει θέσει για την ίδια και των προσδοκιών των πελατών. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, αυτή είναι η δεύτερη διαδοχική χρονιά που το εποπτικό συμβούλιο της γερμανικής τράπεζας αποφασίζει να «ψαλιδίσει» τα μπόνους των υψηλά ιστάμενων στελεχών.

Οι συνολικές φετινές περικοπές στα μπόνους είναι περίπου διπλάσιες από ό,τι το 2023 και αντανακλούν την έκταση των διαταραχών στη μονάδα λιανικής της Deutsche Bank. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v