Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαθαίνει η ύφεση στην κινεζική αγορά ακινήτων

Οι τιμές για τα καινούργια σπίτια στις πιο εύπορες πόλεις, τις λεγόμενες πόλεις της πρώτης βαθμίδας, μειώθηκαν κατά 1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι τιμές για τα πιο παλιά σπίτια υποχώρησαν κατά 6,3%

Βαθαίνει η ύφεση στην κινεζική αγορά ακινήτων

Χαμηλότερα κινήθηκαν οι τιμές των καινούριων και παλιών κατοικιών στις μεγάλες πόλεις της Κίνας τον Φεβρουάριο, καθώς η ύφεση της αγοράς ακινήτων στη χώρα βαθαίνει.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι τιμές για τα καινούργια σπίτια στις πιο εύπορες πόλεις, τις λεγόμενες πόλεις της πρώτης βαθμίδας, μειώθηκαν κατά 1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι τιμές για τα πιο παλιά σπίτια υποχώρησαν κατά 6,3%, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Στις νότιες πόλεις Guangzhou και Shenzhen, οι τιμές των νέων κατοικιών μειώθηκαν κατά 4,6% και 4,8% αντίστοιχα. Αυτή την εβδομάδα η Vanke, μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία με κρατική στήριξη που εδρεύει στη Σενζέν, υπέστη υποβάθμιση της αξιολόγησης του χρέους της από τον οίκο Moody's.

Ο δείκτης Hang Seng Mainland Properties, ο οποίος παρακολουθεί τις μεγάλες κινεζικές κατασκευαστικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ, σημείωσε πτώση 2,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v