Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ψαλίδι» στα μπόνους από τις επενδυτικές τράπεζες της Ευρώπης

Τα υψηλά επιτόκια έχουν επιδεινώσει το λειτουργικό περιβάλλον για τις επενδυτικές τράπεζες. Μείωση 5,5% στα μπόνους από Deutsche Bank και 5% από BNP Paribas.

«Ψαλίδι» στα μπόνους από τις επενδυτικές τράπεζες της Ευρώπης

Οι κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες της Ευρώπης μείωσαν τα μπόνους που μοίρασαν στα στελέχη τους για δεύτερη διαδοχική χρονιά καθώς περιορίστηκαν οι συμφωνίες για εξαγορές και συγχωνεύσεις και για εισαγωγές στο χρηματιστήριο. 

Η Deutsche Bank και η BNP Paribas έχουν διαθέσει μικρότερα ετήσια μπόνους φέτος, το οποίο υπογραμμίζει το χτύπημα που έχει δεχτεί ο κλάδος των επενδυτικών τραπεζών από τα υψηλά επιτόκια τα οποία αποτρέπουν τις εταιρείες να προχωρήσουν σε εξαγορές και συγχωνεύσεις και έχουν «παγώσει» τις IPO. 

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μείωση 5,5% στο συνολικό ποσό που διέθεσε για τα μπόνους. 

Η μεγαλύτερη τράπεζα της ευρωζώνης, η BNP Paribas, προχώρησε σε «περικοπή» περίπου 5% στα μπόνους.

Το χτύπημα στα μπόνους αντανακλά τον διαφορετικό αντίκτυπο που έχουν τα υψηλότερα επιτόκια σε πολλές τράπεζες, οι οποίες έχουν ανακοινώσει άλμα στα έσοδα από τόκους τα τελευταία δύο χρόνια αλλά και βουτιά στα κέρδη από τις μονάδες επενδυτικής τραπεζικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v