Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανικά drones χτυπούν ρωσικά διυλιστήρια: Σε νέα φάση ο πόλεμος

Βασικός πυλώνας άμυνας οι επιθέσεις με drones. Τουλάχιστον εννέα μεγάλα διυλιστήρια έχουν δεχθεί επιτυχώς επιθέσεις φέτος -εκτός λειτουργίας το 11% της συνολικής δυναμικότητας της χώρας.

Ουκρανικά drones χτυπούν ρωσικά διυλιστήρια: Σε νέα φάση ο πόλεμος

Ο αγώνας της Ουκρανίας κατά της εισβολής της Ρωσίας έχει εισέλθει σε νέα φάση, με την εγχώρια τεχνολογία drones να αντιμάχεται μια έκταση 2.000 χιλιομέτρων με πετρελαϊκές εγκαταστάσεις κυρίως σοβιετικής εποχής.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τουλάχιστον εννέα μεγάλα διυλιστήρια έχουν δεχθεί επιτυχώς επιθέσεις φέτος, θέτοντας προς το παρόν εκτός λειτουργίας το 11% της συνολικής δυναμικότητας της χώρας, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις.

Καθώς η σύγκρουση στις γραμμές του μετώπου έχει μετατοπιστεί υπέρ της Μόσχας, η εκστρατεία με drones μετατρέπεται σε βασικό πυλώνα της άμυνας της Ουκρανίας -τόσο ως προς τον συμβολισμό της όσο και ως προς τους στρατηγικούς της στόχους.

Δίνει στο Κίεβο τη δυνατότητα να φτάσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος και να πλήξει μια βιομηχανία που είναι ζωτικής σημασίας για την πολεμική προσπάθεια του Κρεμλίνου, παρέχοντας τόσο προμήθειες καυσίμων στις ένοπλες δυνάμεις του όσο και ροή πετροδολαρίων στα ταμεία του.

«Η Ρωσία είναι ένα βενζινάδικο με στρατό και σκοπεύουμε να καταστρέψουμε αυτό το βενζινάδικο», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Francisco Serra-Martins, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της κατασκευάστριας εταιρείας drone Terminal Autonomy. «Θα επικεντρωθούμε στο σημείο που πονάει πιο σκληρά, και αυτό είναι οι οικονομικοί πόροι».

Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν στόχους στη Ρωσία. Πηγή: Terminal Autonomy

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v