Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Stellantis επενδύει στην τεχνολογία υποστήριξης οδηγού

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία φωτονικής πυριτίου, το SteerLight LiDAR ανιχνεύει το περιβάλλον σε τρεις διαστάσεις με υψηλότερη ανάλυση και ακρίβεια και με χαμηλότερο κόστος παραγωγής σε όγκο από τα επί του παρόντος διαθέσιμα συστήματα LiDAR.

Η Stellantis επενδύει στην τεχνολογία υποστήριξης οδηγού

Η Stellantis Ventures επενδύει στην αποδοτική τεχνολογία LiDAR για να λανσάρει προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, τα οποία θα αυξήσουν την ασφάλεια. Το on-chip LiDAR που αναπτύχθηκε από τη SteerLight προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια και ανάλυση, ανακοίνωσε η εταιρεία. Το συμπαγές, χαμηλότερου κόστους LiDAR της SteerLight θα βοηθήσει στην προώθηση της υιοθέτησης προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS).

Η τεχνολογία που βοηθά στην παροχή ασφαλούς και οικονομικά προσιτής κινητικότητας και αποτελεί βασικό στοιχείο του στρατηγικού σχεδίου Stellantis Dare Forward 2030. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία φωτονικής πυριτίου, η οποία συνδυάζει ένα υλικό ημιαγωγών με την ταχύτητα των φωτογραφιών, το SteerLight LiDAR ανιχνεύει το περιβάλλον σε τρεις διαστάσεις με υψηλότερη ανάλυση και ακρίβεια και με χαμηλότερο κόστος παραγωγής σε όγκο από τα επί του παρόντος διαθέσιμα συστήματα LiDAR.

Η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους οδηγούς των μελλοντικών οχημάτων της Stellantis καλύτερες επιδόσεις σε μια ποικιλία προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS), συμπεριλαμβανομένης της αυτοματοποιημένης οδήγησης.

Το SteerLight, ένα spinoff του γαλλικού τεχνολογικού κέντρου CEA-Leti, χρησιμοποιεί το LiDAR με διαμόρφωση συχνότητας συνεχούς κύματος (FMCW) που βασίζεται σε τεχνολογία φωτονικής πυριτίου που τοποθετεί το σύστημα σε ένα μικροτσίπ. Το σύστημα είναι στιβαρό (χωρίς κινούμενα μέρη) και συμπαγές, μεγιστοποιώντας την ευελιξία για τους μηχανικούς οχημάτων. Η τεχνολογία FMCW παρέχει δεδομένα βάθους και ταχύτητας υψηλής ακρίβειας, ενώ παράλληλα αντιστέκεται σε παρεμβολές από το περιβάλλον και άλλους χρήστες.

Από την ίδρυσή της το 2022, η Stellantis Ventures έχει επενδύσει σε 12 startups και ένα ταμείο κινητικότητας, εστιάζοντας στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής που θα βελτιώσουν τα αποτελέσματα για τους οδηγούς και την κοινωνία, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v