Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόβει εκατοντάδες θέσεις εργασίας η Barclays

Ποιο τμήμα αφορά. Προσπάθεια περικοπής του κόστους και αύξησης των κερδών της συγκεκριμένης μονάδας.

Κόβει εκατοντάδες θέσεις εργασίας η Barclays

Η Barclays ετοιμάζεται να περικόψει αρκετές εκατοντάδες θέσεις εργασίας στο τμήμα της επενδυτικής τραπεζικής, καθώς η εταιρεία ξεκινά μια πολυετή προσπάθεια περικοπής του κόστους και αύξησης των κερδών της μονάδας, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι περικοπές θα επηρεάσουν το προσωπικό στις διεθνείς αγορές, την έρευνα και το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της εταιρείας, σύμφωνα με τις πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν συζητώντας μη δημόσιες πληροφορίες. Αναμένεται να πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες και αποτελούν μέρος των ετήσιων περικοπών της εταιρείας για τις χαμηλές επιδόσεις, δήλωσαν οι άνθρωποι.

"Επανεξετάζουμε τακτικά τη δεξαμενή ταλέντων μας για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να επενδύσουμε σε ταλέντα με υψηλές επιδόσεις, να εφαρμόσουμε τη στρατηγική μας και να προσφέρουμε στους πελάτες μας", ανέφερε η Barclays. "Ωστόσο, δεν υπάρχουν οριστικοποιημένοι αριθμοί για τη φετινή αναθεώρηση".

Τους τελευταίους μήνες, κολοσσοί της Wall Street, από τη Citigroup έως την JPMorgan Chase & Co., προχώρησαν σε περικοπές θέσεων εργασίας ως απάντηση στην παγκόσμια ύφεση των deals και της δραστηριότητας των κεφαλαιαγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v