Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπορέλ: Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ θα ζητήσει βιώσιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα

«Σήμερα το συμβούλιο προχωρά πολύ περισσότερο», δήλωσε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, προτρέποντας τους Ευρωπαίους ηγέτες να ενεργοποιηθούν. «Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, όχι στην εκδίκηση».

Μπορέλ: Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ θα ζητήσει βιώσιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Ο Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε ότι, στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών σήμερα, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ζητήσουν βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

«Σήμερα το συμβούλιο προχωρά πολύ περισσότερο» απ' ό,τι τους προηγούμενους μήνες, δήλωσε ο Μπορέλ πριν από τη σύνοδο κορυφής, σημειώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες «ζητούν βιώσιμη κατάπαυση του πυρός, απαιτώντας και την απελευθέρωση των ομήρων, αλλά και επιδεικνύοντας έντονη ανησυχία για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι άνθρωποι στη Γάζα».

Ο Μπορέλ, επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ενωσης, κάλεσε το Ισραήλ να διασφαλίσει ότι θα φτάσει περισσότερη βοήθεια στη Γάζα και εξέφρασε την ελπίδα οι ηγέτες της ΕΕ να κάνουν το ίδιο.

«Πεθαίνουν από την πείνα. Ελπίζω ότι το συμβούλιο θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στο Ισραήλ: σταματήστε να εμποδίζετε την είσοδο τροφίμων στη Γάζα και φροντίστε τους αμάχους», είπε.

«Σίγουρα το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αυτοαμυνθεί, [αλλά] όχι να εκδικηθεί», κατέληξε ο Μπορέλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v