Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Τουρκία στις 23 Απριλίου ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Εάν πραγματοποιηθεί η επίσκεψη, θα είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Ρωσίας θα πάει στην Τουρκία μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Στην Τουρκία στις 23 Απριλίου ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 23 Απριλίου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι «γίνονται προετοιμασίες για επαφές υψηλού επιπέδου. Οι επαφές αυτές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα των δύο ηγετών».

Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ, τον περασμένο μήνα πληροφορίες ανέφεραν ότι η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί για τις 12 Φεβρουαρίου, ωστόσο αυτή δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς η πλευρά του Πούτιν επικαλέστηκε τις εκλογές στη Ρωσία.

Στις 26 Φεβρουαρίου, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ηγέτη, δήλωσε ότι η επίσκεψη «θα γίνει χωρίς καθυστέρηση αλλά όχι πολύ σύντομα»..

Μετά την εκλογική νίκη του Πούτιν, ο Ερντογάν τηλεφώνησε τη Δευτέρα στον Πούτιν και τον συνεχάρη.

Εάν πραγματοποιηθεί η επίσκεψη, θα είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν θα έρθει στην Τουρκία μετά το ξέσπασμα του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v