Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτινάχθηκε στα $6,5 δισ. η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ

Για πρώτη φορά μπήκε στους 500 πιο πλούσιους του κόσμου. Η αυτοκρατορία του κινδύνευε όσο ποτέ άλλοτε, χθες. Αντ' αυτού, η χθεσινή μέρα έγινε η καλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ για την περιουσία του.

Εκτινάχθηκε στα $6,5 δισ. η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ

Η επιχειρηματική αυτοκρατορία του Ντόναλντ Τραμπ υποτίθεται ότι κινδύνευε όσο ποτέ άλλοτε τη Δευτέρα. Αντ' αυτού, μετατράπηκε στη μεγαλύτερη μέρα που έχει καταγραφεί ποτέ για τον πλούτο του πρώην προέδρου.

Αντιμέτωπος με την προθεσμία για την καταβολή ποσού άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια αγωγή για απάτη στη Νέα Υόρκη, ένα πολιτειακό εφετείο τού έριξε σανίδα σωτηρίας, μειώνοντας το ποσό που θα έπρεπε να καταθέσει σε 175 εκατομμύρια δολάρια -ποσό που λέει ότι θα καλύψει. Την ίδια ώρα, η εταιρεία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Trump Media & Technology Group ολοκλήρωσε μια διαδικασία συγχώνευσης που διήρκεσε 29 μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι οι μετοχές αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στα χαρτιά ανήκουν πλέον επίσημα στον Τραμπ.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, συνολικά, η καθαρή του περιουσία αυξήθηκε κατά περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Τραμπ μπήκε στις τάξεις των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου στον δείκτη Bloomberg Billionaires, με περιουσία 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Έχουμε μια σπουδαία εταιρεία και μας τιμά απίστευτα», ανέφερε σε δήλωσή του ο Έρικ Τραμπ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Trump Organization.

Ο 77χρονος Τραμπ ήταν πλούσιος σε όλη του τη ζωή. Αλλά η περιουσία του, η οποία στο παρελθόν κορυφώθηκε στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από ακίνητα, την αξία των οποίων ο ίδιος και η εταιρεία του διαπιστώθηκε ότι διόγκωναν κατά δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για περισσότερο από μια δεκαετία, για να πετύχουν καλύτερους όρους στα δάνεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v