Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατέρρευσε γέφυρα στη Βαλτιμόρη μετά από σύγκρουση με πλοίο

Εως 20 άτομα μπορεί να έχουν πέσει στον ποταμό. Στις φλόγες το πλοίο, τουλάχιστον επτά οχήματα έπεσαν στο νερό. Πτώση 6% για τη μετοχή της Maersk. Δείτε video από τη στιγμή της πρόσκρουσης.

Κατέρρευσε γέφυρα στη Βαλτιμόρη μετά από σύγκρουση με πλοίο

Η γέφυρα Key Bridge, μήκους 2,57 χιλιομέτρων (1,6 μιλίων) στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ, κατέρρευσε αφού προσέκρουσε σ' αυτήν ένα φορτηγό πλοίο. 

Το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ πολλά οχήματα έπεσαν από τη γέφυρα - πιστεύεται ότι έχουν πέσει τουλάχιστον επτά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βαλτιμόρης, έως και 20 άτομα μπορεί να βρίσκονται στο νερό.

Oι αρμόδιες υπηρεσίες έβγαλαν δύο άτομα από το νερό - ένας είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ενώ ο άλλος αρνήθηκε να δεχθεί πρώτες βοήθειες. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η έρευνα και η διάσωση συνεχίζεται, με την αναζήτηση να γίνεται σε μεγάλη περιοχή. Το πλήρωμα του πλοίου εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω στο πλοίο.

Δεν είναι προς το παρόν γνωστό πόσα οχήματα μπορεί να βρίσκονταν στη γέφυρα τη στιγμή της σύγκρουσης και της επακόλουθης κατάρρευσης.

Οι πληροφορίες στο Marine Traffic, υπηρεσία παρακολούθησης πλοίων, έδειξαν το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Dali, με σημαία Σιγκαπούρης, ναυλωμένο από τη ναυτιλιακή εταιρεία Maersk, στο σημείο της γέφυρας περιτριγυρισμένο από ρυμουλκά διάσωσης. H μετοχή της Maersk πέφτει πάνω από 6% στο χρηματιστήριο στη Κοπεγχάγη.

Η γέφυρα είχε μήκος 2.632 μέτρα και εξυπηρετούσε περίπου 11,5 εκατομμύρια οχήματα ετησίως.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v