Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Υπέρβαση στο έλλειμμα το 2023

«Δεν ήταν εκτός ελέγχου οι δαπάνες», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. Στο 5,6% το δημοσιονομικό έλλειμμα την περσινή χρονιά, ξεπερνώντας τις προβλέψεις.

Γαλλία: Υπέρβαση στο έλλειμμα το 2023
Μπρούνο Λεμέρ, υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας

Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας διευρύνθηκε πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν πέρυσι, υπονομεύοντας την αξιοπιστία της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν όσον αφορά τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι το έλλειμμα για το 2023 ανήλθε στο 5,6%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για 4,9%.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ δήλωσε ότι η τρύπα στον προϋπολογισμό προκλήθηκε από τα χαμηλότερα φορολογικά έσοδα καθώς επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός, αλλά επέμεινε ότι οι δαπάνες δεν ήταν εκτός ελέγχου και ότι η οικονομική ανάπτυξη είχε διατηρηθεί.

"Ζητώ μια συλλογική αφύπνιση για να κάνουμε επιλογές σε όλες τις δημόσιες δαπάνες μας", δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Γαλλία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πετύχει τον στόχο της για έλλειμμα 3% μέχρι το 2027, στο τέλος της δεύτερης θητείας του Μακρόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v