Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Invesco: Ράλι στα εμπορεύματα όταν μειώσει τα επιτόκια η Fed

Τα στοιχεία από τους πέντε τελευταίους κύκλους χαλάρωσης δείχνουν ότι τα εμπορεύματα φέρνουν καλές αποδόσεις για τους επενδυτές όταν οι κεντρικές τράπεζες μειώνουν τα επιτόκια, σύμφωνα με την Invesco.

Invesco: Ράλι στα εμπορεύματα όταν μειώσει τα επιτόκια η Fed

Η Ιnvesco συνιστά θέση long στις πρώτες ύλες, υποστηρίζοντας ότι τα εμπορεύματα συνήθως πραγματοποιούν ράλι όταν οι κεντρικές τράπεζες μειώνουν τα επιτόκια. 

Toυς μήνες πριν και μετά την έναρξη του κύκλου χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, οι τιμές των πρώτων υλών έχουν κατά κανόνα θετικές αποδόσεις, σύμφωνα με την Κάθι Κρίσκεϊ, υπεύθυνη στρατηγικής για επενδύσεις στα εμπορεύματα στην Invesco. 

Τα κέρδη είναι ιδιαίτερα μεγάλα όταν επιτυγχάνεται μια «ομαλή προσγείωση», το οποίο ενισχύει την υπόθεση για να κρατήσει κανείς τον τομέα ως κομμάτι ενός ευρύτερου χαρτοφυλακίου, σημείωσε. 

Oι αξιωματούχοι της Fed διατήρησαν τα επιτόκια αμετάβλητα την προηγούμενη εβδομάδα και διατήρησαν το outlook για τρεις μειώσεις επιτοκίων εντός του 2024. Εν τω μεταξύ, οι traders στοιχηματίζουν ότι και άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα μειώσουν το κόστος δανεισμού φέτος. 

«Όλοι επικεντρώνονται σε άλλες κατηγορίες στοιχείων ενεργητικού, αλλά εξετάσαμε τα εμπορεύματα στους πέντε τελευταίους κύκλους χαλάρωσης και τα εμπορεύματα τα πήγαν καλά» τόνισε στο Bloomberg η Κρίσκεϊ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v