Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανάσταση από υπαλλήλους της ΕΚΤ για το ελαιόλαδο στα κυλικεία!

Η κεντρική τράπεζα γλίτωσε οριακά την ανταρσία. Οι υπεύθυνοι τροφοδοσίας υποχώρησαν στις απαιτήσεις των εργαζομένων και επανέφεραν στο τραπέζι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο...

Επανάσταση από υπαλλήλους της ΕΚΤ για το ελαιόλαδο στα κυλικεία!

Μια ανταρσία του προσωπικού για την ποιότητα του ελαιολάδου που σερβίρεται στα κυλικεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφεύχθηκε οριακά, αφού οι εσωτερικοί υπεύθυνοι τροφοδοσίας υποχώρησαν στις απαιτήσεις να επαναφέρουν στο τραπέζι τις έξτρα παρθένες επιλογές.

Υπάλληλοι -πολλοί από τους οποίους φαίνεται να κατάγονται από την Ιταλία- διαμαρτυρήθηκαν τον Μάρτιο για την απότομη πτώση της ποιότητας του ελαιολάδου που σερβιριζόταν με τις μεσημεριανές σαλάτες στα γραφεία Eurotower και Japan Center στη Φρανκφούρτη, σύμφωνα με το POLITICO.

«Εδώ και λίγες εβδομάδες έχουμε Sansa Oil» (σ.σ. με τον όρο sansa εννοούνται τα κατάλοιπα από την έκθλιψη ελαιών), έγραψε ένας υπάλληλος, αναφερόμενος στο χαμηλής ποιότητας λάδι που παρασκευάζεται από πολτό ελιάς, το οποίο γενικά πωλείται στη μισή τιμή από το έξτρα παρθένο και είναι τόσο άγευστο που προφανώς χρησιμοποιείται συχνά ως καύσιμο για λέβητες βιομάζας. «Αυτό για μένα είναι τελείως τρελό», φούντωσε ο υπάλληλος.

Οι υπάλληλοι παραπονέθηκαν επίσης ότι το νέο λάδι, παρά τη χαμηλότερη ποιότητά του, ήταν πιο ακριβό -ένα πλήγμα για τη δέσμευση της ΕΚΤ να κρατήσει τον πληθωρισμό του γεύματός της υπό έλεγχο.

Καθώς το έπος εξελισσόταν, η ευθύνη αποδόθηκε στη νέα υπηρεσία τροφοδοσίας, την Aramark, που έφερε η ΕΚΤ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σε σχόλια που έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο POLITICO, η Aramark δήλωσε ότι, ενώ οι τιμές «μπορεί να φαίνονται σημαντικά υψηλότερες από ό,τι πριν», οι μερίδες τιμολογούνταν με βάση το βάρος, σύμφωνα με τη σύμβαση με την ΕΚΤ. Δεν ανέφερε αν η πολιτική επεκτάθηκε πέρα από τις καντίνες στο Eurotower και το Japan Center.

Τα καλά νέα για τους πελάτες του μεσημεριανού γεύματος της ΕΚΤ είναι ότι χάρη στην ηρωική παρέμβαση ενός ανώτερου βοηθού υπηρεσιών εγκαταστάσεων, το έξτρα παρθένο λάδι αποκαταστάθηκε στα κυλικεία νωρίτερα αυτό τον μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v