Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανία: Ασφαλείς οι εγκαταστάσεις μας για αποθήκευση ευρωπαϊκού αερίου

Η χώρα αναμένει να αποθηκεύσει έως και 4 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου φέτος το καλοκαίρι, έναντι μόλις 2,5 δισ. πέρυσι, παρά τις ζημιές που προκάλεσαν οι ρωσικές επιθέσεις της Κυριακής.

Ουκρανία: Ασφαλείς οι εγκαταστάσεις μας για αποθήκευση ευρωπαϊκού αερίου

Η Ουκρανία προσπαθεί να εγγυηθεί στους Ευρωπαίους εμπόρους φυσικού αερίου, ότι οι υπόγειες εγκαταστάσεις της χώρας, αποτελούν ασφαλείς τοποθεσίες για αποθήκευση του καυσίμου ακόμα και μετά τις ζημιές που προκάλεσαν οι ρωσικές επιθέσεις της Κυριακής, μεταδίδει το Bloomberg.

Η χώρα αναμένει να αποθηκεύσει έως και 4 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου φέτος το καλοκαίρι, έναντι μόλις 2,5 δισ. πέρυσι καθώς τα κράτη της ΕΕ αξιοποιούν τους καλοκαιρινούς μήνες για να δημιουργήσουν αποθέματα, δήλωσε ο Roman Maliutin, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αποθήκευσης αερίου Ukrtransgaz JSC.

Οι έμποροι αποθηκεύουν με μεγαλύτερη επιφύλαξη αέριο στην Ουκρανία μετά την έναρξη του πολέμου, τον Φεβρουάριο του 2022. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή υφίστανται περισσότερα από χίλια σχετικά συμβόλαια, εκ των οποίων τα 168 έχουν συναφθεί με ξένες εταιρείες πρόσθεσε ο Maliutin. Η εταιρεία έχει λάβει μέτρα για να μετριάσει τις επιπτώσεις πιθανού πλήγματος σε μια από τις εγκαταστάσεις της. 

Τέλος ως προς την εγκατάσταση που υπέστη ζημιές ο διευθύνων σύμβουλος της Ukrtransgaz JSC, διευκρίνισε πως «είναι καθήκον μας είναι να ολοκληρώσουμε πλήρως τις επισκευές το συντομότερο δυνατό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v