Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η JP Morgan βλέπει το brent στα $100 ως τον Σεπτέμβριο

Η στροφή στην πετρελαϊκή στρατηγική της Ρωσίας μπορεί να οδηγήσει το brent στα 90 δολάρια το βαρέλι τον Απρίλιο και στα 100 δολάρια το βαρέλι έως τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα.

Η JP Morgan βλέπει το brent στα $100 ως τον Σεπτέμβριο

H τιμή του πετρελαίου brent μπορεί να σκαρφαλώσει στα 100 δολάρια το βαρέλι πριν από τις αμερικανικές εκλογές καθώς η Ρωσία μειώνει την παραγωγή, εκτιμά η JP Morgan. 

H επενδυτική τράπεζα ανέμενε προηγουμένως ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία θα άρχιζαν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς στην παραγωγή αργού από τον Απρίλιο. Αλλά η Ρωσία υποσχέθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα να προχωρήσει σε ακόμα μεγαλύτερη περικοπή της παραγωγής. 

Η Μόσχα επιβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα την υπόσχεση αυτή, σύμφωνα με το Reuters. 

«Η στροφή στην πετρελαϊκή στρατηγική της Ρωσίας προκαλεί έκπληξη» τόνισε η Νατάσα Κανέβα, επικεφαλής στρατηγικής για τις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων στην JP Morgan. 

H μείωση της παραγωγής αποτελεί μέρος της δέσμευσης της Ρωσίας ως μέλος του ΟΠΕΚ+, ο οποίος εφαρμόζει εθελεντική περικοπή κατά 2,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα το δεύτερο τρίμηνο.

Η Κανέβα εκτιμά ότι η κίνηση της Ρωσίας θα μπορούσε να οδηγήσει το brent στα 90 δολάρια το βαρέλι τον Απρίλιο και στα 100 δολάρια το βαρέλι έως τον Σεπτέμβριο. 

Μια τέτοια εξέλιξη θα ασκούσε πίεση στην κυβέρνηση Μπάιντεν ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v