Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυρώσεις ΗΠΑ-Βρετανίας ενάντια σε δίκτυο χρηματοδότησης της Χαμάς

Στο στόχαστρο άτομα και οντότητες, μεταξύ αυτών και η Gaza Now, που χαρακτηρίζονται κρίσιμοι παράγοντες οικονομικής διευκόλυνσης της παλαιστινιακής οργάνωσης, συνήθως μέσω διαδικτυακων εκστρατειών.

Κυρώσεις ΗΠΑ-Βρετανίας ενάντια σε δίκτυο χρηματοδότησης της Χαμάς

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία επέβαλαν κυρώσεις σε βάρος ενός δικτύου συγκέντρωσης κεφαλαίων που συνδέεται με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε πως τα μέτρα έχουν στόχο δύο άτομα και τρεις οντότητες που χαρακτήρισε ως κρίσιμους παράγοντες οικονομικής διευκόλυνσης για τη Χαμάς, την οποία οι δύο χώρες κατατάσσουν στις τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Το υπουργείο Οικονομικών παραμένει δεσμευμένο στην υποβάθμιση της ικανότητας της Χαμάς να χρηματοδοτεί τις τρομοκρατικές της δραστηριότητες, όπως μέσω διαδικτυακών εκστρατειών συγκέντρωσης κεφαλαίων που στοχεύουν στην απευθείας διοχέτευση χρημάτων στην οργάνωση», ανέφερε στην ανακοίνωση ο υφυπουργός Οικονομικών Μπράιαν Νέλσον.

«Αυτή η ενέργεια ελήφθη στο πλαίσιο συλλογικής προσπάθειας από κοινού με την Εφαρμογή Κυρώσεων του Υπουργείου Εξωτερικών [Φόρεϊν Όφις] του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο εφαρμόζει κυρώσεις στους ίδιους στόχους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα μέτρα θέτουν στο στόχαστρο την οργάνωση Gaza Now, η οποία σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών είχε αρχίσει να συγκεντρώνει κεφάλαια διαδικτυακά μετά την επίθεση της Χαμάς. Είναι η τέταρτη δέσμη κυρώσεων που λαμβάνονται συντονισμένα από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία και σχετίζονται με τις προσπάθειες συγκέντρωσης κεφαλαίων για τη Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ λέει πως οι μαχητές της Χαμάς σκότωσαν 1.200 ανθρώπους στην επίθεση του Οκτωβρίου και ότι εξακολουθούν να κρατούν περισσότερους από 130 ομήρους στη Γάζα. Τουλάχιστον 32.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στην επίθεση που εξαπέλυσε ακολούθως το Ισραήλ στη Γάζα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας που διοικείται από τη Χαμάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v