Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρος: Ξεκίνησαν και πάλι οι αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Μικρό φορτηγό πλοίο απέπλευσε από τη Λάρνακα με 400 τόνους τρόφιμα-δωρεά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι αποστολές είχαν διακοπεί μετά τη φονική ισραηλινή επίθεση κατά της ΜΚΟ World Central Kitchen.

Κύπρος: Ξεκίνησαν και πάλι οι αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Οι αποστολές βοήθειας στη Γάζα από την Κύπρο ξεκίνησαν ξανά αργά την Παρασκευή, δήλωσε κυπριακή πηγή και αξιωματούχος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που επικαλείται το Reuters, με πλοίο που μεταφέρει τρόφιμα στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα. Οι αποστολές είχαν διακοπεί μετά τη δολοφονία επτά εργαζομένων στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας από το Ισραήλ.

Η ΜΚΟ World Central Kitchen είχε σταματήσει την παροχή βοήθειας για να επανεξετάσει τη δραστηριότητά της ύστερα από την επίθεση που δέχτηκε στις αρχές Απριλίου, σταματώντας τις απευθείας αποστολές στη Γάζα από την Κύπρο.

Ένα μικρό φορτηγό πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι της Λάρνακας το βράδυ της Παρασκευής με δωρεά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανέφερε η κυπριακή πηγή και ο αξιωματούχος των ΗΑΕ.

«Τα ΗΑΕ επιβεβαιώνουν την αναχώρηση του ανθρωπιστικού πλοίου τους από την Κύπρο, που μεταφέρει 400 τόνους επισιτιστικής βοήθειας για τον λαό της Γάζας», είπε ο αξιωματούχος.

«Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνεχίζουν να διερευνούν όλους τους δρόμους με τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους τους, ούτως ώστε να αντιμετωπίσουν την επείγουσα ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και να μεγιστοποιήσουν την παροχή βοήθειας στη Λωρίδα από ξηρά, αέρα και θάλασσα».

Ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Γάζα, που διαρκεί έξι μήνες ως απάντηση στην επίθεση της μαχητικής ομάδας στο νότιο Ισραήλ που διήρκεσε μία μέρα, έχει οδηγήσει στον θάνατο περισσότερους από 34.000 ανθρώπους, λένε οι παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές, προκαλώντας ανείπωτη ανθρωπιστική καταστροφή στους περισσότερους από 2 εκατομμύρια κατοίκους του θύλακα.

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν την κατασκευή πλωτής προβλήτας στις ακτές της Γάζας για τη διευκόλυνση της παράδοσης βοήθειας που προηγουμένως έχει ελεγχθεί στην Κύπρο υπό την επίβλεψη του Ισραήλ. Μόλις η βοήθεια φτάσει στη Γάζα, περνά και από ισραηλινά σημεία ελέγχου στην ξηρά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v