Ρωσία: Κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας της Συρίας τα ισραηλινά πλήγματα

Τέτοιες «εντελώς απαράδεκτες ενέργειες» μπορεί να έχουν εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες, προειδοποίησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα με αφορμή τις φονικές ισραηλινές επιδρομές σε Συρία και Λίβανο.

Ρωσία: Κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας της Συρίας τα ισραηλινά πλήγματα

Η Ρωσία καταδικάζει τα ισραηλινά πλήγματα στη Συρία και τα θεωρεί κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Νωρίς σήμερα το πρωί το Ισραήλ εξαπέλυσε τις φονικότερες επιδρομές εδώ και μήνες στη βόρεια Συρία, στην επαρχία του Χαλεπιού. Ανέφερε επίσης ότι σκότωσε έναν υψηλόβαθμο διοικητή της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, εντείνοντας την εκστρατεία του εναντίον συνεργατών του Ιράν στην περιοχή, παράλληλα με τον πόλεμο που διεξάγει στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Ζαχάροβα είπε ότι τέτοιες ενέργειες μπορεί να έχουν «εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες» και τις χαρακτήρισε «κατηγορηματικά απαράδεκτες», καθώς «συνιστούν κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας και των θεμελιωδών κανόνων του διεθνούς δικαίου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v