ΗΠΑ: Τις ψήφους της Νίκι Χέιλι διεκδικεί ο Μπάιντεν

«Ψηφοφόροι της Νίκι Χέιλι, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει την ψήφο σας», αναφέρει ο νυν πρόεδρος σε μήνυμά του, με στόχο να προσεγγίσει τη μέχρι πρότινος διεκδικήτρια του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών και να διεμβολίσει το αντίπαλο κόμμα.

ΗΠΑ: Τις ψήφους της Νίκι Χέιλι διεκδικεί ο Μπάιντεν

Η προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Τζο Μπάιντεν απευθύνθηκε ευθέως στους υποστηρικτές της Νίκι Χέιλι, της μέχρι πρότινος διεκδικήτριας του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων, που αποσύρθηκε από την κούρσα ως τελευταία αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στις προκριματικές του κόμματος.

«Ψηφοφόροι της Νίκι Χέιλι, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει την ψήφο σας», ανέφερε ο Μπάιντεν σε μια ανάρτησή του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, που περιλάμβανε και έναν υπερσύνδεσμο ο οποίος οδηγούσε σε νέα διαφήμιση της εκστρατείας του. «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: υπάρχει θέση για σας στην εκστρατεία μου», πρόσθεσε.

Η διαφήμιση δείχνει τον Τραμπ να αποκαλεί τη Χέιλι «κοκορόμυαλη» και να απορρίπτει την υποψηφιότητά της. «Έχει τρελαθεί, είναι ένας πολύ θυμωμένος άνθρωπος», ανέφερε ο Τραμπ για την πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη.

Η Χέιλι επέμεινε στην υποψηφιότητά της αφού όλοι οι άλλοι διεκδικητές του χρίσματος είχαν αποσυρθεί, ενώ υποσχόταν πολιτικές που προσέλκυαν Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους οι οποίοι απορρίπτουν τον Τραμπ. Περίπου 570.000 ψηφοφόροι σε τρεις κρίσιμες Πολιτείες (Νεβάδα, Βόρεια Καρολίνα και Μίσιγκαν) ψήφισαν τη Χέιλι στις προκριματικές εκλογές, μικρός αριθμός αλλά σημαντικός δεδομένου ότι οι Πολιτείες αυτές κρίθηκαν με ελάχιστη διαφορά στις προηγούμενες εκλογές.

Ο 81χρονος Μπάιντεν θα χρειαστεί όση στήριξη μπορεί να βρει, δεδομένου ότι έχουν διατυπωθεί ανησυχίες για την ηλικία του και την κατάσταση της υγείας του ενόψει μιας δεύτερης προεδρικής θητείας. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις του Reuters/Ipsos δείχνουν ότι η δημοτικότητά του βρίσκεται στο 40% και προβλέπουν μια μάχη στήθος με στήθος με τον 77χρονο Τραμπ στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v