Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πήρε ανάσες η κινεζική μεταποιητική δραστηριότητα

Ο επίσημος δείκτης υπευθύνων αγορών της μεταποιητικής βιομηχανίας αυξήθηκε στο 50,8 από 49,1 τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής.

Πήρε ανάσες η κινεζική μεταποιητική δραστηριότητα

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας επεκτάθηκε τον Μάρτιο για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο, μια περαιτέρω ένδειξη ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο σταθεροποιείται.

Ο επίσημος δείκτης υπευθύνων αγορών της μεταποιητικής βιομηχανίας αυξήθηκε στο 50,8 από 49,1 τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής. Υπερβαίνει την πρόβλεψη για 50,1 από οικονομολόγους σε έρευνα του Bloomberg και είναι η καλύτερη ένδειξη από τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

Ο δείκτης μη μεταποιητικής δραστηριότητας ανέβηκε από τον προηγούμενο μήνα σε 53, έναντι εκτίμησης για 51,5. Μια ένδειξη πάνω από το 50 υποδηλώνει επέκταση από τον προηγούμενο μήνα, ενώ χαμηλότερη τιμή υποδηλώνει συστολή.

Η Κίνα έχει θέσει στόχο να αυξήσει το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν κατά περίπου 5% φέτος, κάτι που πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν άπιαστο στόχο, δεδομένης της παρατεταμένης ύφεσης στον τομέα των ακινήτων και των επίμονων αποπληθωριστικών πιέσεων.

Οι αρχές απελευθέρωσαν περισσότερη μακροπρόθεσμη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα φέτος για να τονώσουν τον δανεισμό, με αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας να υπαινίσσονται πιθανή περαιτέρω περικοπή του ποσού των μετρητών που πρέπει να διατηρήσουν οι τράπεζες.

Έχουν επίσης επισπεύσει τις δαπάνες της κεντρικής κυβέρνησης για τη στήριξη των επενδύσεων σε υποδομές και δεσμεύτηκαν να παράσχουν κεφάλαια για να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να αντικαταστήσουν παλιά αγαθά, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων και των οικιακών συσκευών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v