Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιστορικό υψηλό χτυπάει ο χρυσός

Η πιθανή νομισματική χαλάρωση από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες και οι συνεχιζόμενες εντάσεις σε περιοχές όπως η Μέση Ανατολή και η Ουκρανία έχουν συμβάλει στο καθεστώς του χρυσού ως εξαιρετικά επιθυμητού asset ασφαλούς καταφυγίου.

Ιστορικό υψηλό χτυπάει ο χρυσός

Κέρδη καταγράφουν οι τιμές των πολύτιμων μετάλλων, με τον χρυσό να σημειώνει νέο ιστορικό υψηλό στα 2.281 δολάρια.

Η άνοδος έρχεται σε συνέχεια των στοιχείων που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, τα οποία υποδηλώνουν χαλάρωση του προτιμώμενου από τη Fed μέτρου πληθωρισμού τον Φεβρουάριο, γεγονός που υποδηλώνει πιθανή μείωση του κόστους δανεισμού εντός του έτους, παρά τη συνολικά επιφυλακτική στάση της κεντρικής τράπεζας.

Μέχρι στιγμής φέτος, ο χρυσός έχει υπεραποδώσει έναντι πολλών σημαντικών εμπορευμάτων, σημειώνοντας άνοδο άνω του 9% μόνο το πρώτο τρίμηνο. Η πιθανή νομισματική χαλάρωση από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες και οι συνεχιζόμενες εντάσεις σε περιοχές όπως η Μέση Ανατολή και η Ουκρανία έχουν συμβάλει στο καθεστώς του χρυσού ως εξαιρετικά επιθυμητού περιουσιακού στοιχείου ασφαλούς καταφυγίου.

Oπως μεταδίδει το CNBC, ο χρυσός ενισχύεται 1,9% και διαπραγματεύεται στα 2.281 δολάρια ανά ουγγιά. Το ασήμι κερδίζει 1,6%, στα 25,31 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v