Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σερβία: Η άνοδος Κούρτι κλιμάκωσε τις εντάσεις στο Κόσοβο

Αύξηση των εθνοτικών επιθέσεων εις βάρος των Σέρβων, κατήγγειλε ο πρόεδρος Βούτσιτς. Τα σχόλια για την κατάργηση του δηναρίου.

Σερβία: Η άνοδος Κούρτι κλιμάκωσε τις εντάσεις στο Κόσοβο
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς (φωτ.) δήλωσε ξανά ότι η Σερβία αντιμετωπίζει μεγάλη πίεση. Η Σερβία πληρώνει υψηλό τίμημα λόγω της γενικής γεωπολιτικής κατάστασης και ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Στη συνέντευξη Τύπου, υπογράμμισε ότι το θέμα του Κοσσυφοπεδίου παραμένει πολύ σημαντικό.

«Πρόκειται για τη γενική πίεση στη Σερβία και τον σερβικό λαό, κυρίως λόγω της στρατιωτικής μας ουδετερότητας, της στάσης απέναντι στη σύγκρουση στην Ουκρανία και της στάσης της Σερβίας η οποία καταδικάζει την επίθεση σε μια κυρίαρχη χώρα, αλλά δεν εντάσσεται στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ο τρίτος λόγος, που σχετίζεται με τους δύο προηγούμενους, είναι ότι οι δυτικές χώρες αισθάνονται μεγάλη πίεση εξαιτίας της προέλασης των ρωσικών δυνάμεων και της αβεβαιότητας για το πώς θα τελειώσει ο πόλεμος. Είναι υπό πίεση από πιθανές μελλοντικές πολιτικές από τη Μόσχα που θα βασίζονται σε αυτό που συχνά αποκαλείται «δεδικασμένο προηγούμενο του Κοσσυφοπεδίου», είπε ο Βούτσιτς.

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, λέγοντας ότι από τότε που ανέλαβε την εξουσία, οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί και οι εθνοτικές επιθέσεις κατά των Σέρβων έχουν αυξηθεί.

«Δεν μπορούμε και δεν θα δεχθούμε την κατάργηση του δηναρίου και η θέση της Σερβίας έχει αλλάξει ως προς αυτό. Δεν θα μας αναγκάσετε να δεχθούμε τίποτα. Αρκετά μας είπατε ψέματα και μας εξαπατήσατε», τόνισε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v