Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναγερμός ΠΟΥ για υγειονομική τραγωδία στη Γάζα

Περίπου 9.000 ασθενείς χρειάζονται επειγόντως περίθαλψη εκτός του θύλακος, καθώς πάνω από 30 νοσοκομεία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Συναγερμός ΠΟΥ για υγειονομική τραγωδία στη Γάζα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει ότι περίπου 9.000 ασθενείς χρειάζονται επειγόντως περίθαλψη εκτός της Λωρίδας της Γάζας, καθώς περισσότερα από 30 νοσοκομεία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, με το ιατρικό προσωπικό και τους ασθενείς στα υπόλοιπα νοσοκομεία να διαμαρτύρονται για έλλειψη ιατρικού υλικού που είναι απαραίτητο για την παροχή φροντίδας.

Τετρακόσιοι ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια συνωστίζονται στο τμήμα αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο Abu Youssef Al-Najjar στη Ράφα, νότια της Λωρίδας της Γάζας. Οι περισσότεροι από αυτούς υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση δύο φορές την εβδομάδα λόγω των αδύναμων δυνατοτήτων τους υπό το φως του πολέμου. Χρειάζονται επειγόντως υγειονομική περίθαλψη εκτός της Λωρίδας της Γάζας.

Το επίπεδο καθαριότητας και υγειονομικής περίθαλψης εδώ έχει φτάσει σε επικίνδυνο στάδιο παρακμής, περιγράφει μάρτυρας. Με τη συσσώρευση ασθενών και τραυματιών στους διαδρόμους του νοσοκομείου και τη διασπορά ιατρικών απορριμμάτων μεταξύ των τμημάτων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v