Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 22% για τη μητρική των Calvin Klein και Tommy Hilfiger

Ξεγυμνώνεται η μετοχή της PVH, φλερτάροντας με τη μεγαλύτερη βύθισή της από το 1987. Εκτιμήσεις για μείωση πωλήσεων 7% φέτος και στριμωγμένο μακροοικονομικό πλαίσιο στην Ευρώπη πυροδοτούν την πτώση.

Βουτιά 22% για τη μητρική των Calvin Klein και Tommy Hilfiger

Οι μετοχές της PVH Corp. κάνουν βουτιά 22% αφού η εταιρεία δημοσίευσε guidance κάτω των προσδοκιών, αναφορικά με τις πωλήσεις ολόκληρου του έτους.

Η εταιρεία ρούχων, που κατέχει τα εμπορικά σήματα Tommy Hilfiger και Calvin Klein, ανακοίνωσε ότι φέτος αναμένει μείωση εσόδων κατά 6% έως 7%, σε σύγκριση με αύξηση 2% πέρυσι. Ενώ μέρος της αναμενόμενης μείωσης προέρχεται από την πώληση των Heritage Brands της γυναικείας ένδυσης, εντούτοις η εταιρεία αντιμετώπισε δύσκολο μακροοικονομικό πλαίσιο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, γράφει το Bloomberg.

Εάν η πτώση 22% των προσυνεδριακών συναλλαγών συνεχιστεί στη σημερινή συνεδρίαση, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη βύθιση της PVH από τον Οκτώβριο του 1987.

Η εταιρεία επιχειρεί την υλοποίηση ενός σχεδίου μετασχηματισμού που επικεντρώνεται στην ενίσχυση των Calvin Klein και Tommy Hilfiger, που έχουν χάσει τη δυναμική τους μεταξύ των αγοραστών τα τελευταία χρόνια. Το τέταρτο τρίμηνο, που περιλαμβάνει την κρίσιμη περίοδο των διακοπών, η κερδοφορία ξεπέρασε τη μέση εκτίμηση των αναλυτών, εν μέρει χάρη στην καλύτερη διαχείριση των αποθεμάτων.

Η αύξηση εσόδων, όμως, δεν παρατηρείται παντού. Οι πωλήσεις Calvin Klein στη Βόρεια Αμερική μειώθηκαν κατά 8% το τέταρτο τρίμηνο, λόγω της πτώσης του κλάδου χονδρικής, ενώ τα διεθνή έσοδα της Tommy Hilfiger μειώθηκαν 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v