Φορτηγό σκότωσε έξι μαθητές στο Ιράκ

Παρέσυρε μαθητές, σκοτώνοντας έξι και τραυματίζοντας άλλους δεκατέσσερις. Ο οδηγός συνελήφθη. Μάστιγα τα τροχαία σε μια χώρα με πολύ πετρέλαιο και άθλιες υποδομές.

Φορτηγό σκότωσε έξι μαθητές στο Ιράκ

Η ιρακινή αστυνομία συνέλαβε έναν οδηγό φορτηγού ο οποίος παρέσυρε μαθητές, σκοτώνοντας έξι και τραυματίζοντας άλλους δεκατέσσερις σε προάστιο της Βασόρας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι ο οδηγός φέρεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματος λόγω βλάβης στα φρένα, με αποτέλεσμα να παρασύρει μαθητές που έφευγαν από το σχολείο τους στην περιοχή Χάρθα.

Παρότι το Ιράκ είναι χώρα πλούσια σε πετρέλαιο, οι υποδομές βρίσκονται σε άθλια κατάσταση έπειτα από δεκαετίες συγκρούσεων. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακκούβες και χωρίς φωτισμό τη νύχτα. Η αστυνομία υπογραμμίζει εξάλλου την κακή συμπεριφορά των οδηγών, επισημαίνοντας παραβιάσεις των ορίων ταχύτητας, κατανάλωση αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, καθώς και τη χρήση κινητών τηλεφώνων.

Το 2022, περισσότεροι από 4.900 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα στο Ιράκ – κατά μέσο όρο 13 θάνατοι την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v