Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρεί τους στόχους για τη μείωση της παραγωγής ο ΟΠΕΚ

Στα 90 δολάρια το βαρέλι πλησιάζει η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου brent, το υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους.

Διατηρεί τους στόχους για τη μείωση της παραγωγής ο ΟΠΕΚ

Ο ΟΠΕΚ+ επέλεξε να διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική όσον αφορά την προσφορά αργού πετρελαίου για το πρώτο εξάμηνο του έτους, κρατώντας στα ίδια επίπεδα τη μείωση της παραγωγής.

Ομάδα ισχυρών μελών του πετρελαϊκού καρτέλ υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνέστησε να μην υπάρξει καμία αλλαγή πολιτικής σε διαδικτυακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ΟΠΕΚ+.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνει σε ισχύ η απόφαση για μείωση της παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Οι περικοπές από τον ΟΠΕΚ και τους εταίρους του, σε συνδυασμό με την ανθεκτική ζήτηση για καύσιμα, έδωσαν ώθηση στις τιμές του αργού πετρελαίου. 

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού ενισχύεται 1% στα 86,1 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου brent έφτασε μια ανάσα από τα 90 δολάρια το βαρέλι, στα 89,8 δολάρια. 

Και τα δύο συμβόλαια βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v