Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντε Κος (ΕΚΤ): Τον Ιούνιο η πρώτη μείωση επιτοκίων

Θετικά χαρακτήρισε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Μάρτιο ο Ισπανός κεντρικός τραπεζίτης. Τον Ιούνιο η έναρξη της διαδικασίας χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής σύμφωνα με το βασικό σενάριο.

Ντε Κος (ΕΚΤ): Τον Ιούνιο η πρώτη μείωση επιτοκίων

Η Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει το κόστος δανεισμού στη συνεδρίαση του Ιουνίου, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Πάμπλο Χερνάντεζ ντε Κος. 

«Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μια συζήτηση στην οποία θα μοιραστούμε τις εκτιμήσεις μας για το τι έχει συμβεί από την προηγούμενη συνάντησή μας και θα δούμε ποιο θα είναι το συμπέρασμα - αλλά πιστεύω ότι το βασικό μου σενάριο σήμερα είναι ότι ο Ιούνιος θα είναι ο πρώτος μήνας μείωσης των επιτοκίων» ανέφερε ο Ισπανός κεντρικός τραπεζίτης από τη Βαρκελώνη. 

Η δήλωση του Ντε Κος έγινε λίγη ώρα μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε στο 2,4% τον Μάρτιο, κάτω από την πρόβλεψη των αναλυτών για πτώση στο 2,5%. 

«Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν θετικά» σημείωσε σύμφωνα με το Bloomberg. «Η εμπιστοσύνη που έχουμε αποκτήσει από τις μακροοικονομικές προβλέψεις μας κάνει αισιόδοξους ότι θα επιτύχουμε τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v